Foamroller

11 min
In deze video doe ik een basis serie op een lange en vooral zachte foamroller voor de rug. Deze serie komt uit de Melt method

In deze video doe ik een serie met een grote foamroller voor de nek en schouders/bovenrug. Deze serie komt uit de Melt method en is bedoeld om de fascia los te maken. Gebruik alleen een zachte foamroller!

17 min
In deze video een serie om de onderrug en het bekken los te maken met een zachte foamroller

21 min
In deze video een serie om de achterkant van de benen los te maken. Eerst de bovenbenen daarna de kuiten

11-02-2021

57 min
We doen oefeningen met een kussen of foamroller om de psoas te verlengen en versterken met zachte oefeningen.

31-03-202

1 uur
Pilates les met als thema verlengen en losmaken van de Psoas.

18-08-2021

55 min
In deze les mobiliseren we de bovenrug. Oefeningen om de borstwervels te bewegen met behulp van een bal, foamroller, peanut, kussen of dekenrol.

25-08-2021

1 uur
In deze les gebruiken we een deken rol of foam roller om zo meer ontspanning te creëren in de achterkant van het lichaam. We ademen naar de rug, voelen de beweging die deze maakt en door de foamroller of deken op bepaalde plekken te leggen, komt er meer ruimte in de rug

19-01-2022

47 min
Les met behulp van een foamroller, peanut, bal of deken rol (je mag kiezen) Een les die ruimte geeft in het bekken en de onderrug én op een andere manier de buikspieren traint.

02-02-22

1 uur

Pilates en stretch. Deze les doen we meer stretches tussendoor dus gebruik een elastiek en een bal of foamroller/opgerolde deken.

09-03-22

1 uur

Les om de nek los te maken en lang te houden. Focus op het ontspannen terwijl de rest van het lichaam wel werkt. Gebruik een Foam roller, Peanut of opgerolde deken.

25-03-22

46 min
Lichte les met foamrol of opgerolde deken. Ontspanning in de rug, buikspieren op de foamroller en een pittige oefening op de zij, die ook zonder de foamrol gedaan kan worden.

13-05-22

55 min
In deze les vragen vanuit de groep: Oefeningen voor de nek, vermindering van spanning in het bovenbeen, buikspieren en onderrug

15-06-22

1 uur
Les met de foamroller. Bewustworden van de curves van de rug en het effect van de oefeningen. Oefeningen ter ontspanning van de rug en het bekken.

 

13-07-22

56 min
Foamrol les voor lengte in de rug en benen en kracht opbouw. Werk diep in de buikspieren, bouw kracht op in de schouders en benen. In deze les zijn een aantal oefeningen die je alleen kunt doen met een foamroller.

02-09-22

53 min

Shoulder release les. Merk je dat je schouders naar voor staan, je bovenrug rond en/of je weinig bewegingsruimte in je schouders ervaart? Deze les opent, beweegt en ontspant de schouder gewrichten. Met als resultaat een rechtere houding, ontspanning in de nek en schouders.

16-09-22

1 uur
Pilates en release. Foam rol les om het hele lichaam los te maken. Rug, middenrif en benen. Alles ontspant en geeft meer ruimte en een rechtere houding.

12-10-22

55 min
In deze les doen we de breathing serie, voor meer ruimte in de borstkas. Oefeningen om de buikspieren en diepe rugspieren te versterken en doen we oefeningen voor de hamstrings.

21-10-22

1 uur
In deze les een serie om spanning uit de onderrug te halen. Ontspannen, verlengen, zacht laten worden. Niet alleen de onderrug, maar ook de aangrenzende spieren zoals de bilspieren en het middenrif nemen we mee.

4-11-2022

57 min

Na deze les is de onderrug ontspannen en de heupen los en sterker. Met meer kracht in de heupen en ontspanning in de benen sta je steviger en loop je krachtiger. Je ‘hangt’ dan niet langer in de heupen, wat de onderrug ook ten goede komt.

25-11-2022

52 min

Een schouderles. Verleng de schouders, maak ruimte en versterk. Na deze les kun je je armen minstens een centimeter langer maken.

30-11-2022
55 min
Benen en schuine buikspieren. Kracht in de buitenkant van de benen helpt met stevig en stabiel staan. De schuine buikspieren houden de borstkas en het bekken goed op de plek. Daarnaast versterken we de psoas, die zorgt voor een rechte houding en ontspannen rug.