Module 1

Basis principes

In deze module neem ik je mee door de 5 basis principes van de Pilates methode. Deze 5 principes zijn echt de basis. Door heel bewust aan deze punten te werken, ga je goed voorbereid de langere lessen in. Je brengt het lichaam hiermee in balans. De rug wordt langer en je houding wordt rechter. Deze basisprincipes benoem ik in elke videoles, dus het is niet erg als je nog niet alles onder de knie hebt.
Ik raad je aan om nu en dan deze video’s nog eens te bekijken, want iedere keer dat je kijkt zal er iets anders ‘klikken’.

In de video’s hieronder leg ik meer uit en doen we ook oefeningen die hierbij horen.

Download hier het werkboek van Module 1

Afbeelding werkboek module 1

Mindset
Belangrijk in je groeiproces is ook je mindset. De manier waarop je denkt, bepaalt hoe jij je voelt. Hoe jij je voelt, bepaalt met welke energie jij je oefeningen doet.
Maar ook de woorden die je gebruikt in gedachten over jezelf hebben een ongelofelijke krachtige invloed. In het werkboek gaan hier wat opdrachten over.

De mate van aandacht en focus tijdens je beoefening kan je fysieke oefeningen tot wel 70% effectiever maken.

Vaak trainen we vanuit een gevoel van ‘moeten’. Door heel bewust te worden van hoe je je voelt vóór een les en hoe anders je je voelt ná een les, merk je steeds meer verschil. Zo veranderd moeten bewegen in willen bewegen, want dat fijne gevoel is verslavend!

Hieronder een video waarin ik meer uitleg over de kracht van mindset.

Download hier het werkboek Mindset

Afbeelding werkboek mindset