Pilates deel 4

 

 

55 min
In deze les ontspannen we de borstkas en de buik over de bal om spanning los te ademen. We stretchen de benen, zodat je ontspannen en soepel de dag vervolgt.

1 uur
intermediate. Flow les zonder materiaal. We masseren de onderrug en nek los en versterken daarna de benen, rug en buik. Ontwikkel een betere balans en rechtere houding.

55 min
Power les met de bal. We dagen de buik en benen uit op kracht en uithoudingsvermogen. Na deze les voel je je krachtig, sta je sterk en heb je een betere balans.

55 min
Benen en schuine buikspieren. Kracht in de buitenkant van de benen helpt met stevig en stabiel staan. De schuine buikspieren houden de borstkas en het bekken goed op de plek. Daarnaast versterken we de psoas, die zorgt voor een rechte houding en ontspannen rug.

52 min
Een schouderles. Verleng de schouders, maak ruimte en versterk. Na deze les kun je je armen minstens een centimeter langer maken.

55 min
Lengte maken ín het lichaam, door visualisatie. Ervaar meer lengte in de rug en ruimte in de schouders door deze les. In een paar oefeningen gebruiken we een bal.

52 min
We gebruiken de peanut om het bekken en de schouders te openen en in balans te brengen. Zo ontstaat er lengte en ontspanning in de rug.

57 min
Na deze les is de onderrug ontspannen en de heupen los en sterker. Met meer kracht in de heupen en ontspanning in de benen sta je steviger en loop je krachtiger. Je ‘hangt’ dan niet langer in de heupen, wat de onderrug ook ten goede komt.

1 uur

Bal voor (in)stabiliteit. We spelen met de instabiliteit in het lichaam door de bal te gebruiken, maar trainen daarmee juist de stabiliteit. De diepe buik, rug en bekkenbodem spieren zorgen voor balans. De bal gebruiken we ook om met name de flanken te stretchen en door twists in de rug te maken draai je de rugspieren los.

1 uur
In deze les een serie om spanning uit de onderrug te halen. Ontspannen, verlengen, zacht laten worden. Niet alleen de onderrug, maar ook de aangrenzende spieren zoals de bilspieren en het middenrif nemen we mee.

55 min
In deze les doen we de breathing serie, voor meer ruimte in de borstkas. Oefeningen om de buikspieren en diepe rugspieren te versterken en doen we oefeningen voor de hamstrings.

57 min
Verbinding met de onderbuik, het krachtcentrum, of powerhouse in Pilates termen. Door bewust te ademen naar de onderbuik ben je verbonden met je krachtcentrum, is de adem dieper en kalmeert tegelijkertijd het zenuwstelsel. De onderste buikspieren stabiliseren de onderrug en het bekken. Daar je kracht verzamelen betekent dat je krachtiger staat, loopt en beweegt.

53 min

Shoulder release les. Merk je dat je schouders naar voor staan, je bovenrug rond en/of je weinig bewegingsruimte in je schouders ervaart? Deze les opent, beweegt en ontspant de schouder gewrichten. Met als resultaat een rechtere houding, ontspanning in de nek en schouders.

55 min
Bewustwording van de plaatsing van het bekken. Alle aandacht naar het bekken. Houd je het op de plek, of beweegt het stiekem mee? Staat je bekken recht? Hoe is de kracht vanuit het bekken naar de benen?

1 uur
Pilates en release. Foam rol les om het hele lichaam los te maken. Rug, middenrif en benen. Alles ontspant en geeft meer ruimte en een rechtere houding.

1 uur
Les met elastiek voor stretch en versterken van de romp. Stabiliteit in de benen en het bekken komt voor een groot deel uit de romp. We dagen de romp dan ook uit door in andere houdingen te staan en te bewegen met het elastiek.

53 min
Les met de bal om de diepe buikspieren, bekkenbodemspieren en binnenbeenspieren te activeren. Deze drie groepen werken samen bij het zetten van kracht. Zijn de spieren echter te zwak, dan duw je juist alle druk uit de buik naar de bekkenbodem toe.