Pagina 3

1.02 uur
Pittige vinyasa les vol oefeningen voor kracht en een sterke core.

38 min.
De zonnegroet is vaak een warming up in een vinyasa/power yoga les, maar ook een practice op zich. In deze les krijg je 3 variaties van de zonnegroet. Hoe warm je op voordat je de zonnegroet doet? Welke variaties doe je als de gewone opties te zwaar voor je zijn?

1.11 uur
We focussen op de adem. Adem en beweging zijn één. Uitdagingen in de balans en opening van het bekken en onderrug, zorgen ervoor dat je echt de aandacht op de adem en de houding moet houden. Zo kom je tot een meditatieve staat.

1.10 uur
De eikenboom. Een eikel bevat alles om een grote krachtige eikenboom te worden. Zo heb jij alles in je om de krachtigste en mooiste versie van jezelf te worden. Wees dankbaar voor ál je eigenschappen.

1.07 uur
De adem is je anker. Je anker voor het hier en nu. Korte uitleg ook over de stand van de voeten in de wissel van upward facing dog naar downward facing dog.

1.12 uur
In deze les ervaar je de verbinding met het wortel chakra en het kruinchakra. De verbinding tussen de aarde en de kosmos. Daar tussen bevind zich het hart. Je kracht, je gevoel. Een rustige vinyasa les waarin we niet zo snel van asana verwisselen.

1.15 uur
Stilte. Laat de stilte over je heen komen. Vind de stilte in jezelf, om van daaruit de kracht in jezelf op te bouwen. Pittige les met vinyasa’s en achteroverbuigingen.

55 min.
Deze les gaat over non- attachment. Niet gehecht zijn. Aan spullen, je lichaam, je gedachten. Observeer je waarnemingen en ervaringen.

1.14 uur
In deze les neem ik je mee langs de chakra’s. Chakra’s zijn energie knooppunten in het lichaam, vaak beschreven als een draaiend wiel. Door aandacht en specifieke asana’s help je de chakra’s in balans te komen.

1.08 uur
Plank Power! In deze les doen we de plank alle kanten op. Ook stretchen we de liezen en bovenbenen in verschillende asanas.

1.08 uur
In deze les doen we veel ‘binds’ houdingen waarbij je de handen vast pakt om zo de schouders en bovenrug meer te openen. Kun je niet de handen vast pakken, houd dan een klein handdoekje vast, zodat je wel de verbinding kunt maken.

1.02 uur
Vanuit de stilte kom je in beweging. Krachtige houdingen om zo het fysieke lichaam sterker te maken met een kalme mind.

 

1.11 uur
Meditatie over verlichting. Verlichting betekent ook, een verlichting van je fysieke sensaties of je struggles op dit moment. Laat de yoga les je verlichten van wat je dan ook op dit moment tegen komt. De les zelf is uitdagend met 3 legged dogs, side planks en het wiel.

46 min.
In deze les een meditatie over de 5 elementen, aarde, water, vuur, lucht en ether. In de serie asana’s worden de elementen benoemd zodat je leert hoe je de elementen in jezelf weer in balans kunt brengen.

1.11 uur
Grond jezelf als wortels van een boom. Krachtig, in bloei. Laat de oude bladeren los en voed je jonge bladeren met positieve gedachten.

 

1.13 uur
Helderheid in het denken. Helderheid in voelen. Waar richt je je aandacht op? (focus) In deze les een pranayama voor meer helderheid en rust in je hoofd, aandacht voor de drishti, waar je tijdens de asana’s de blik op richt. Hoe meer helderheid in je focus, hoe helderder je blik naar binnen is. In deze les doen we ook de pranayama Nadi Shodana (wisselende neusademhaling)

48 min.
Balans tussen body en mind. Balans in je leven. Kom regelmatig terug in je middelpunt om te ervaren waar je balans is. Geen flow series, maar heel helder bewegen vanuit je startpunt en weer terug.

1.11 uur
Vind je balans door de energie banen te visualiseren. Kom tot rust door eerst fysiek in actie te komen en dan weer terug te stappen in het midden. Een les met veel vinyasa’s.

1.10 uur
In deze les veel heupopeners die voorbereiden op Hanumasana, de spagaat.

1.22 uur
In deze les gaan we dieper in op gedachten. Wat zijn ze, hoe vormen ze jouw waarheid, wat is waarheid?